Sword Art Online – král mezi anime?

Sword Art Online
Sword Art Online

A teď, kolik z Vás s nadpisem souhlasí? Přiznám se, já to nejsem. Nechápu, kde se kolem toho bere takový povyk. Prvních pár dílů vypadalo slibně, ale pak to celé upadlo a stalo se z toho jen další tupé anime, kterých vychází každou sezónu tucty. Nemluvě o ala americkým konci :). Zájemci o anime s tímto tématem šáhněte raději po Log Horizon, nebo si zkazíte chuť a shnijí Vám zuby. Pro ostatní, co raději něco odbornějšího o virtuálních mmorpg hrách, je tu stále The Legendary Moonlight Sculptor, pokud Vám nevadí formát novely a angličtina.

2 odpovědi na “Sword Art Online – král mezi anime?”

  1. Já osobně s tvým názorem moc nesouhlasím, neboť podle mě nevypadalo slibně ani těch prvních pár dílů 🙂
    Hlavní protagonista naprosto nudná Mary Sue a zbytek postav tuctový harém- tsundere netsundere hlavní hrdinka (Asuna), neschopná lolitka (jak se sakra jmenovala…nevzpomenu si), po incestu toužící sestřenka (Suguha/Leafa) a náhodná kamarádka hlavní hrdinky (Lisbeth).
    O záporných postavách ani nemluvím, jelikož mistrně promyšlený záporák číslo 1 svůj motiv zapomněl (asi se autorovi nechtělo přemýšlet…) a číslo 2 je obyčejné chamtivé prase, které vidíme v rolích záporáků v každé druhé pohádce…tedy, pardón, v každém druhém napínavém příběhu.
    Příběh příšerně předvídatelný a s několika dírami (například, v prvním díle je zmíněno, že ve virtuálním světě necítíte bolest, o pár dílů později se nějaká postava svíjí bolestí, když ji zabíjejí).
    A nakonec naprosto udušená druhá série, se směšnou parodií na Star Wars a ještě ubožejším záporákem.

    Já osobně si myslím, že pokud by SAO bylo „král mezi anime“ nebo přinejlepším kdyby každé anime bylo tak kvalitní jako SAO, rozhodně by ze mě otaku nebyla 🙂 Naštěstí existují i tisíckrát lepší anime, která svou jednoduchostí a odbytými postavami nebudí dojem pohádky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.