BattleForge

BattleForge
BattleForge

Ah, díky Reborne. Fakt! Ano, tahle věta měla znít škodolibě.  Kamarád mě zase uvrtal na jednu hru a bohužel mě chytla. A o co se jedná. Je to pták? Je to letadlo? Ne, je to karetní strategie se jménem BattleForge. Pokud si říkáte wtf, tak čtěte dál.

BattleForge není čistá karetní hra. BattleForge v sobě spojuje prvky strategie a karetní hry. Před začátkem hry si z Vašich karet postavíte balík (celkem 12 karet) a ty následně během hry používáte. Pomocí karet vyvoláváte jednotky, stavíte budovy a s nimi se pak vrháte do velkolepých bitev proti hráčům anebo počítačům. Ano, jedná se o online hru. K dispozici jsou karty z celkem 4 elementů, ze kterých pak následně můžete stavit balíky. Jednotlivé elementy se od sebe liší vlastnostmi a speciálníma kartama. Ze začátku dostanete pouze základní balík, se kterým se toho moc proti hráčům udělat nedá.

A tady se hned dostáváme k největšímu mínusu celé hry. Ve hře jsou obrovské rozdíly, co se týče síly balíků. Pokud si neseženete dobré karty, nemáte v PVP žádnou šanci. Karty se dají kupovat od hráčů pomocí tzv. bf bodů, které dostáváte za hraní (1 denně) anebo se dají koupit za peníze, popřípadě skrz boostery (karetní část). Prostřednictvím boosterů dostanete karty náhodně a buď můžete dostat velice drahé a vzácné karty a nebo úplné šunky a jenom na tom prodělat. Dobré karty se pohybují kolem 100 bf a velice dobré a vzácné začínají na 1000 bf bodech a výš. A při ceně 1000 bf (10 $ – ofiko stránky, 6$ farmáři) to není levná záležitost.

Hra je venku už docela dost dlouho a nevidím v ní moc velký pokrok. Určitě by se hra dala mnohem víc upravit, aby se nevyskytovaly takové rozdíly, ale to už je na věcech autorů. Hra se dá stáhnout anebo zakoupit. V zakoupené verzi dostanete jako bonus 3000 bf, což do začátku velice pomůže.

Ovládání je velice jednoduché. Jednotky se ovládají myší. Karty se dají ovládat na F klávesnici. Ve hře zabíráte tzv. PowerWell, což je váš zdroj příjmu. Za ten pak následně můžete vyvolávat jednotky a stavět budovy. Výhodou je, že po zabití jednotek a zničení budov, část jejich ceny se přesouvá zpátky do příjmu. Díky tomu můžete déle bojovat. Další důležitá věc jsou orby. Každý orb představuje jeden element (celkem jsou čtyři). Pokud nebudete mít příslušný počet elementů, které karta vyžaduje, nepůjde vyvolat.

Pokud jste dočetli, až jsem, tak vám děkuju a pokud opravdu máte zájem si hru vyzkoušet (ve své podstatě je zdarma), přejděte na tyto stránky – http://www.battleforge.com. Hrá má asi 1,5 GB.

Jedna odpověď na “BattleForge”

  1. Trochu s křížkem po funuse, ale BattleForge EA už zrušil. Stalo se tak 31. října 2013.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.