Solo Leveling

Solo Leveling

A máme tu další zajímavou manhwu ze stále oblíbenějšího žánru. Nevím, zda to úplně spadá do LitRPG, přejenom se nejedná o virtuální realitu. Do herní tématiky však spadá a fanoušci her si přijdou na své.. Výhoda je, že pokud nejste úplný fanda komiksu, můžete zvolit Solo Leveling ve formě novely. Novelu jsem nečetl, tak nedokážu zatím porovnat rozdíl.

Autorem je AKIRA Rei a Redice Studio a manhwa vychazí od roku 2018 jako Webtoon. Solo Leveling je nabité akcí a každý další díl je lepší a lepší. Nevýhoda je rychlé přečtení :-).

A teď k příběhu. Děj se odehrává v Korei. Zasazen je do moderní doby. Z toho nám tedy vyplývají všudypřítomný korejský jména a lokace.

Od doby, kdy se objevily portály spojující svět lidí se světem monster a fantastických tvorů všeho druhu, získali někteří lidé schopnost je lovit: nazývají se lovci (hunters). Hrdina příběhu, Sung Jin-Woo, je nejslabší z lovců a sotva silnější než normální člověk. Jeho kolegové ho proto přezdívají jako „nejslabší“. Jednoho dne se však se skupinou dalších lovců ocitnou v pasti v extrémně náročném dungeonu a jen několik z nich přežije a podaří se jim uniknout. Sung Jin-Woo sám sotva přežije a je jediným, který splní všechny questy. Poté dostane nabídku stát se „hráčem“. Zde jsou již společné vlastnosti s mmorpg (systém levelování). Podaří se mu stát se nejsilnějším lovcem?

Odkazy

Jedna odpověď na “Solo Leveling”

  1. Manhwa Solo Leveling je i překládána do češtiny, a k dnešnímu dni (24.11.2020) má už 125 díl přeložený. Najdete jej na stránkách https://manga-boomers.cz/, kde je třeba se zaregistrovat pro čtení. Najdete zde i další manhwy, např. Skeleton Soldier Couldn’t Protect the Dungeon.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.