A.H.Riise Non Plus Ultra

Non Plus Ultra

Mám rád pivo. Jsem koneckonců Čech. Mám rád mini pivovary a místní různorodou produkci. Mám ovšem rád i silnější alkohol a tím je rum, neboť každý správný chlap je tak trochu pirát. Yarrrr!

To, že si koupíte láhev alkoholu o hodnotě 600 nebo 800 Kč už dneska nikoho nepřekvapí a spadá to už pod standard. Ale jak se liší dražší alkohol? Vyplatí se pořídit „kvalitnější“ či limitovanější edice? I já jsem byl zvědav, jestli je tak obrovský rozdíl v chuti nebo naopak velký marketingový chyták a nulová přidaná hodnota.

Delší dobu jsem pokukoval po rumu A.H.Riise Non Plus Ultra, který zaujme už na první pohled. Skleněná karafa je impozantní na pohled a po vypití ji můžete naplnit zase něčím jiným. Dělal jsem si srandu, že po dopití ji naplnit tuzemákem a budu mezi přáteli zkoušet, jestli to poznají.

A.H. Riise Non Plus Ultra je z nabídky Riise rumů nejexkluzivnějším rumem s průměrnou dobou zrání 30 let. Exkluzivitu navíc ovlivňuje limitovaná edice těchto lahví, kdy ročně se naplní pouze 3000 kusů. Jelikož nejsem úplně odborník, dovolím si citovat chuť.

A.H. Riise Non Plus Ultra rum má svěží temně mahagonovou barvu s lahodným aroma pomeranče, melasy a exotického ovoce. Jeho chuť je silná a velmi bohatá s nádechem pomeranče, přírodního cukru a tabáku, která je zakončena kořeněným, ale přesto smetanovým a sladkým závěrem. Tento rum je silný, ale přesto delikátní.

Za sebe mám už problém rozlišovat rozdíly mezi rumy za tisíc a dva tisíce korun. Drobné nuance v chuti tam jsou, ale nedokážu je přesně rozlišit. Nemám ještě tolik napito a odegustováno. Přesto je u Riiseho znát naprostá jemnost, kterou u rumů můžete těžko hledat. Za sebe zatím to nejlepší, co jsem z rumové produkce pil. Navíc se perfektně hodí na slavnostní příležitosti a pokud chcete někomu udělat radost, jako dárek je více než vhodný rumem. Dodává se v krásné, hodně bytelné, papírové krabičce. A skleněná karafa může dělat radost i dlouho po dopití.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.